Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

κείμενο για τον Μάριο

ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙΣ ? ΑΠΕΡΓΕΙΣ ?
ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ !!

Στις 11 Μαρτίου, ημέρα Γενικής Απεργίας ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και κεφαλαίου, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην Αθήνα, η αστυνομία προέβη σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια όπου απεργιακή διαδήλωση δέχεται τέτοιου είδους καταστολή.

Ένας από τους συλληφθέντες ήταν και ο 28χρονος καθηγητής κολύμβησης, Μάριος Ζ., ο οποίος παραμένει από τις 16 Μαρτίου προφυλακιστέος στις Φυλακές Κορυδαλλού με μοναδικό στοιχείο της κατηγορίες των αστυνομικών που των συνέλαβαν.

Κατηγορείται για ρίψη μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Κατηγορίες οι οποίες είναι εντελώς αβάσιμες αφού οι κινητοποίηση συγγενών και φίλων κατάφερε να συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό από τη στιγμή της σύλληψης και αυτόπτες μάρτυρες που αποδεικνύουν την αθωότητα του Μάριου Ζ.
Η προφυλάκιση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από παρόμοια περιστατικά κρατικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας. Η διαρκής και η συνεχώς αυξανόμενη καταστολή δεν αποτελεί φετίχ υπουργών και κυβερνήσεων, αλλά συμβαδίζει με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και το φόβο που έχουν για τους εργατικούς αγώνες και τις κοινωνικές εκρήξεις που θα ξεσπάσουν, παρόμοιες ή και μεγαλύτερες του Δεκέμβρη του ‘08. Αυτούς τους αγώνες θέλουν να αποτρέψουν καταστέλλοντας και ποινικοποιώντας κάθε μορφή αντίστασης και αμφισβήτησης, καταργώντας δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και χτίζοντας ένα αυταρχικό κράτος.

Ενάντια στη λαίλαπα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της κρατικής καταστολής πρέπει να ορθώσουμε ένα μαζικό, ενωτικό, αυτοοργανωμένο κίνημα. Χρειάζεται να οργανώσουμε άμεσα την αυτοάμυνα του κινήματος απέναντι στην αστυνομική βία και την κρατική καταστολή.

Καθήκον του κάθε αγωνιστή, αλληλέγγυου και συλλογικότητας είναι να σταθεί στο πλευρό του Μάριου Ζέρβα στον αγώνα του για ελευθερία και να αγωνιστεί για την αποφυλάκιση του.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΖΕΡΒΑ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΗ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΟΜΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου